Haar Verven Met Lush Henna Haarkleuring

Het leek mij wel weer eens leuk om een andere haarkleur te proberen. Maar omdat ik zwanger ben wilde ik die chemische behandeling nu niet in mijn haar dus zocht ik een alternatief op en dat werd de natuurlijke henna haarkleuring van Lush. Ik was benieuwd hoe de kleur zou pakken aangezien het soms op geverfd haar groen of geel kan uitslaan, gelukkig viel het mee!


Haar Verven Met Lush Henna Haarkleuring

Toen ik opzocht hoe henna precies in zijn werk zou gaan, werd ik eigenlijk al bang gepraat door alle reviews die er geschreven zijn. Maar omdat mijn blond geverfde haren zo droog als stro waren, wilde ik het toch gaan proberen. Henna schijnt namelijk juist heel goed voor je haar te zijn doordat er veel tannines in zitten.

Het product

Henna haarkleuring is officieel bedoeld om je haar rood te maken, maar doordat er gemalen koffie aan toegevoegd is kun je er ook bruine haren mee krijgen. Met henna kun je dus alleen donkere haarkleuren krijgen, blond is niet mogelijk. Ook heeft Lush cacaoboter aan het recept toegevoegd om je hoofdhuid en haren te verzorgen.

Lush heeft vier verschillende kleuren verkrijgbaar, Noir voor zwarte haren, Marron voor kastanjebruine lokken, Brun voor bruine haren en Rouge voor rood. Ik kocht eerst Marron, maar dit pakte ala clown bassie uit en daarom kocht ik ook Brun er bij.

In gebruik

Haar Verven Met Lush Henna Haarkleuring

Je krijgt het blok henna goed verpakt binnen en krijgt er ook direct een potje Ultrabland en handschoenen bij. Het pakket is dus compleet om mee aan de slag te kunnen. Test wel altijd eerst een pluk haar, de kleur kan namelijk anders uitvallen dan dat je wilt. Zo kwam ik er met het plukje haar dus achter dat Marron mijn haar knaloranje maakte, die heb ik dus eerst maar niet aangebracht. Op zich was het hele proces heel makkelijk, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Het blok henna is keihard, dus leg ‘m eerst in de zon of op de kachel. Daarna kun je er makkelijk stukken afbrokkelen en kun je dit goed mengen tot een papje.
 • Meng je henna in een plastic kom om te voorkomen dat de metalen uit een stalen bak de formule aantasten.
 • Maak je papje niet te dun want dan druipt het weer uit je haar. Maak je papje ook niet te dik, dan vallen er weer dikke brokken uit je haar.
 • Borstel je haren even goed door voordat je de henna aanbrengt.
 • Breng de ultrabland of een andere vette creme aan rond de haargrens en op je oren om te voorkomen dat de henna daar ook op inwerkt.
 • Doe de handschoenen aan en breng laag voor laag de henna aan. Je haar wordt direct een dikke rasta, dus zorg ervoor dat je het wel zo aanbrengt dat het overal zit.
 • Heb je, je hele haar bedekt met henna? Pak dan een rol vershoudfolie en rol dit om je haar.

Ik liet het drie uren inwerken. Henna duurt vrij lang voordat het goed is ingewerkt, dus houd er rekening mee dat je er lang mee moet rond lopen.

Haar Verven Met Lush Henna Haarkleuring

Laat je hond van te voren uit en zorg dat je geen pakketjes hoeft aan te nemen want je ziet er heel charmant uit tijdens het inwerken.

Resultaat

Haar Verven Met Lush Henna Haarkleuring

Ik kwam van heel blond en ben nu chocolade bruin met een rode gloed. Het haar wat al uitgegroeid was, mijn originele haarkleur dus, is mooi en itens gekleurd. Het geverfde stuk lijkt flets en heeft ook de rode gloed niet. Ik wil de Lush henna haarkleuring dus nog een keer gaan aanbrengen om te zien of dat beter pakt.

Haar Verven Met Lush Henna Haarkleuringlush henna

Hier kun je het kleurverschil goed zien. Ik ga de henna tint Marron nog eens testen op een plukje van mijn bruine haar om te zien of het dan wel een mooi resultaat geeft en dan breng ik die nog een keer aan en anders koop ik Brun nog een keer. Henna werkt altijd nog 48 uur lang door in je haar, je weet dus pas na twee dagen hoe het eindresultaat is.

Uiteindelijk ben ik wel heel blij met hoe het allemaal heeft uitgepakt en zal ik dit zeker vaker doen, het is goedkoper dan bij de kapsalon en daar zit ik vaak ook nog eens 4 รก 5 uren in de stoel. Mijn haar ziet er goed gevoed uit en is een stuk zachter dan normaal. Happy me! Lush henna haarkleuring is hier verkrijgbaar.

Heb jij je haar ooit geverfd met henna?

Bedankt voor het lezen!

5 Reacties

 1. Willemse
  oktober 18, 2017 / 6:30 am

  Ik heb jaren lang henna gebruikt (gewoon van de tuinen van Hennara) en man wat een geur komt er van dat spul. Zelf vind ik het goed te doen, maar de rest van het gezin vind het naar paardenpoep ruiken hihi
  En het uitspoelen is wel een hele klus elke x, maar je haar is wel voller, steviger en voelt een stuk gezonder dan na een chemische verf beurt.
  Zeker op de lange termijn merkte ik positief verschil doordat het minder ging pluizen en voller leek.
  Dus op zich vond ik het altijd een fijne methode.

 2. oktober 18, 2017 / 7:05 pm

  Ooooh… nou het is ook best pittig om van geblondeerd haar naar donker te gaan. Ik had dus recent met haarverf exact hetzelfde. Rode uitgroei en mijn oude haar in de juiste kleur.
  Dit is wel een stuk gezonder.

 3. oktober 20, 2017 / 3:38 pm

  Ik heb nog nooit Henna gebruikt maar vind het altijd wel erg mooi qua kleuren.

 4. mei 2, 2018 / 9:28 am

  ik gebruik de bruine ook al een tijd want er is niets anders wat even goed dekt en redelijk gemakkelijk in gebruik is. ik bewerk de blok met een beitel en hamer om er brokjes af te snoepen. Maar wat ik me afvraag en waar ze in de winkel ook geen idee van hebben is wat is de grondstof? Cacaoboter? zou fijn zijn als je hier zeker van bent want ik was ongerust dat het weer van die palmolie zou zijn wat tegenwoordig echt overal inzit. voeding of zeep, alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.