Welke social media kanalen je bij moet houden wanneer je blogt

Toen ik net begon met bloggen dacht ik dat ik automatisch wel gevonden zou worden, boy was I wrong! Ik had mij al wel wat ingelezen, maar niet uitgezocht wat er allemaal nog meer bij komt kijken wanneer je blogt. Later kwam ik er achter dat het verstandig is om je op social media ook laat horen. Welke kanalen je allemaal bij kunt houden en welke ik daadwerkelijk allemaal bijhoud? Dat lees je in deze blog!


Welke social media kanalen je bij moet houden wanneer je blogt

In de titel heb ik ‘social media kanalen die je bij moet houden’ gezet in plaats van ‘social media kanalen die je bij kunt houden’. Als je gevonden wilt worden door lezers moet je dit bij gaan houden namelijk, je kunt er niet van uit gaan dat iemand je blog snel vindt.

Bedrijven zoeken vaak ook op social media kanalen wat je stijl is en of ze met je willen samenwerken op basis hiervan.

Welke kanalen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende kanalen en je kunt bij allen weer op een andere manier laten zien hoe je bent en blogt. Ik laat de meest bekende zien.

Instagram

Welke social media kanalen je bij moet houden wanneer je blogt

Met instagram heb je veel mogelijkheden. Hier deel je foto’s en je kunt ze bewerken. Je kunt er voor kiezen om je feed bij elkaar te laten passen of dat je gewoon deelt wat je wilt delen. Via hashtags en het taggen kunnen bedrijven je vinden. Soms willen bedrijven je foto delen en dit kan extra volgers opleveren. Door het nieuwe algoritme van Instagram is het wel moeilijker geworden om te groeien. Promoot je een product of heb je er een blog over geschreven, plaats de link van de blog dan in je biografie, zo kunnen lezers direct naar je blog toe. Lezers vinden het makkelijker direct bij je blog te zijn dan dat ze eerst naar je site moeten en dan de blog aan te klikken.

Facebook

Welke social media kanalen je bij moet houden wanneer je blogt

Ook via facebook kun je heel makkelijk je blogs of winacties promoten. Je deelt direct de blog waardoor lezers hier makkelijk op kunnen klikken en bij je blog zijn. Facebook heeft ook een functie waarbij je betaald om bepaalde blogs of je site extra te promoten. Je kiest zelf een bedrag en hoe lang je het wilt promoten, dit is een makkelijke manier om extra volgers te krijgen. Zelf heb ik mijn blog ook gelinkt met Facebook, zo komt ieder blogbericht automatisch ook op Facebook.

Bloglovin

Welke social media kanalen je bij moet houden wanneer je blogt

Bloglovin vind ik een fantastisch platform, lezers kunnen je blog toevoegen aan hun lijstje en krijgen zo iedere keer wanneer jij iets plaats dit te zien. Ook hier kun je er weer makkelijk op klikken en ben je bij de blog. Ik volg zelf meerdere blog en via de Bloglovin app krijg ik dagelijks een lijst met blog om te lezen. Je kunt er ook voor kiezen om dagelijks een mail te krijgen met de nieuwe artikelen als je geen app wilt instaleren. Wil je het artikel later lezen? Dan kun je ‘m bewaren. Als blogger maak je een account aan, linkt deze aan je blog en dan worden de artikelen automatisch geüpload.

Pinterest

Welke social media kanalen je bij moet houden wanneer je blogt

Voor Pinterest moet je wel iets meer moeite doen, maar wanneer je het bijhoudt kun je er meer lezers door krijgen. Zodra je een account hebt kun je borden maken, dit kan van alles zijn. Daarna kies je een categorie waar het bord onder valt en kun je foto’s delen. De foto kun je linken aan je blogpost en hierdoor kunnen lezers ook direct weer naar je blog komen. Je moet wel iedere keer de foto’s zelf op je borden aanvullen.

Snapchat

Op Snapchat kun je wat meer persoonlijke dingen delen, wat je beleeft op een dag bijvoorbeeld. Dit kun je doen met een filter. Ik heb zelf geen Snapchat, het is niet echt mijn ding. Maar als je naast je blog ook dagelijkse dingen wilt laten zien, dan is Snapchat hier een leuk platform voor. Al kun je bijna alle Snapchat opties tegenwoordig ook op Instagram vinden.

Twitter

En als laatste in dit rijte, Twitter. Ook een social media kanaal dat ik niet heb. Ik heb hier dus ook geen ervaring mee, maar volgens mij is het bij Twitter ook meer de bedoeling dat je meningen en gedachtes deelt. Ik lees vaak dat het bijvoorbeeld over de mening over een tv-programma gaat of bepaalde standpunten. Je hebt hier geen foto’s en kunt alleen maar typen. Mocht je dit bijhouden voor je blog dan kun je wel je artikel delen, maar is het juist leuk om te tweeten over dingen die je meemaakt.

Als je een blog begint is het belangrijk dat je actief bent op deze kanalen, hoe actiever je bent, hoe meer volgers er zullen komen. En als blogger is dat juist wat je wilt, want dan zijn er meer mensen die je blog lezen!

Wil je mij volgen op één of meer van deze kanalen? Ik zet ze op een rijtje: Instagram, Facebook, Bloglovin, Pinterest.

Gebruik jij nog andere social media kanalen?

Bedankt voor het lezen!

1 Reactie

  1. augustus 16, 2018 / 6:28 pm

    Ik ben op allemaal actief alleen Snapchat heb ik van mijn telefoon afgegooid, vond het niet leuk. Twitter en Instagram zijn mijn favorieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.