Zarqa nutritive face cream & Pure skin treatment

Mijn huid is de laatste tijd wat onrustig en omdat het tijd werd voor een nieuwe crème, koos ik dit keer voor Zarqa. Om specifiek te zijn, koos ik voor een voedende crème omdat mijn huid hier en daar ook wat schraal is van het koude weer. Om mijn onzuiverheden aan gericht aan te pakken, kocht ik ook voor de Pure Skin Treatment.


zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

De slogan van Zarqa is ‘Brengt de huid in balans‘ en dit klopt ook wel, want alle producten van Zarqa bevatten geen parfum en onnodige conserverings middelen. Er wordt voornamelijk gewerkt met mineralen uit de Dode Zee en plantenextracten, deze stoffen hebben een therapeutische werking op de huid. Dit klinkt allemaal erg goed, ik heb de afgelopen weken de Nutritive Face Cream en Pure Skin Treatment getest en laat vandaag weten hoe deze mij bevallen zijn. Zarqa is dierproefvrij.

NUTRITIVE FACE CREAM

zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

De crème koop je in dit doosje en valt onder de Face lijn. Er staat op dat deze crème geschikt is voor een droge huid en nu mijn huid veel droge plekjes heeft, lijkt de crème mij wel geschikt nu. Ook zie je gelijk staan dat het geen parfum bevat en conserveringsvrij is.

zarqa nutritive face cream & pure skin treatmentzarqa nutritive face cream & pure skin treatment

Uit dat doosje komt een tube met exact dezelfde opdruk. Er zit een handige klikdop op en dit werkt dus lekker hygiënisch.

INGREDIËNTEN

zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

De ingrediënten zien er goed uit. Ik zie veel vette soorten alcohol, macadamia olie en shea boter. Ook bevat het allantoïne, dit stofje zorgt ervoor dat wondjes sneller helen. Top! Geen uitdrogende stofjes in ieder geval.

IN GEBRUIK

zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

De crème is heel compact en je moet ook even moeite doen om het uit de tube te knijpen. Wanneer ik het op mijn gezicht gebruik, heb ik maar weinig nodig en het voelt echt heel vettig aan, maar het trekt wel razendsnel in en er blijft geen vettig laagje achter. Super fijn dus! Ik merk duidelijk dat mijn huid rustiger wordt en de droge plekjes nemen langzaamaan af. Verwacht dus geen wonderen en dat je huid binnen een dag compleet schilfer vrij is, maar met een paar dagen begint de huid echt rustiger te worden. Ook is de Nutritive Face Cream geurloos.

PURE SKIN TREATMENT

zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

Ook de Pure Skin Treatment koop je in een doosje en heeft dezelfde uitstraling als de rest van de Zarqa verpakkingen. Een cleane, nette verpakking. Deze lotion behoort in de Young lijn en is gericht op het verminderen van onzuiverheden. Wanneer je de hele lijn koopt, kun je dit als een kuur gebruiken om je huid minder vet en onzuiver te maken.

zarqa nutritive face cream & pure skin treatmentzarqa nutritive face cream & pure skin treatment

De lotion zit in een klein flesje en moet gebruikt worden als een aanstip-lotion. Je brengt het dus niet op je hele gelaat aan, maar stipt echt de puntjes aan waar het doelgericht op moet werken.

INGREDIËNTEN

zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

Een kleine ingrediënten lijst! Dit product bevat wel een uitdrogende alcohol, maar bij het bestrijden van onzuiverheden is alcohol juist wel aan te bevelen. De meeste mensen knijpen hun puistjes namelijk uit en het gevaar van een onsteking is dan groter, wanneer je het wondje dan behandeld met alcohol, wordt het gesteriliseerd. Wanneer je ze niet uitknijpt, wat wel aan te raden is, kan alcohol er voor zorgen dat je puist uitdroogt en zo sneller verdwijnt. Daarnaast bevat het Dode Zee mineralen en salicylzuur.

IN GEBRUIK

zarqa nutritive face cream & pure skin treatment

Voor gebruik moet je, je huid goed reinigen. Dan het flesje even goed schudden, zo mengen de ingrediënten zich met elkaar en is de werking het meest effectief. Daarna brengt je gericht op je onzuiverheden, deze witte lotion aan. De geur is niet heel sterk en doet mij aan een zoute zee denken, wat wel logisch is aangezien er mineralen inzitten. Wanneer ik mijn onzuiverheden aanstip droogt de lotion op en lijkt het net alsof ik tandpasta opgesmeerd heb. De lotion trekt dus niet echt in, je blijft wel wat witte stippen zien. Mijn vriend vroeg dan ook.. Wat heb jij nu weer op je hoofd gesmeerd?! Haha.

De volgende ochtend is het meeste wel ingetrokken en bleven er alleen wat witte korrels zichtbaar. Ik merk wel dat het goed gewerkt heeft, mijn onzuiverheden zijn sneller weg dan wanneer ik er niets mee doe. Het duurt natuurlijk wel een paar dagen voordat ze volledig weg zijn, maar het heeft wel goed gedaan.

Ik ben erg tevreden met beide producten en ga zeker meer van Zarqa aanschaffen. Mijn huid is echt rustiger nu ik een product gebruik zonder pafum. Zarqa heeft veel verschillende lijnen en werkt gericht op bepaalde huidproblemen.

Zarqa Nutritive Face Cream €15,75

Zarqa Pure Skin Treatment €7,70

Gebruik jij wel eens producten van Zarqa?

Bedankt voor het lezen!

3 Reacties

 1. V Willemse
  februari 7, 2017 / 10:17 am

  Ik heb er vorige week nog mee in mijn handen gestaan, uiteindelijk ben ik toch voor de Decubal gezichts creme gegaan omdat daar net een actie van was en vanwege de niacinamide. En hoewel ik deze creme heel fijn vind ga ik de volgende keer toch deze van Zarqa eens proberen.

 2. februari 7, 2017 / 6:24 pm

  Klinkt goed. Mijn huid is waar ik de laatste tijd heel voorzichtig mee omga. Door een flinke break out leer ik ook meer kennen wat past of niet past bij mij. Decubal die gebruik ik af en toe, Zarqa wil ik ooit in de toekomst eens proberen.

 3. februari 9, 2017 / 11:25 pm

  Ik heb het wel eens gebruikt en ik kreeg er ook geen irritaties van. Echt een heel fijn merk inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.