Zelf babyhapjes maken vs. kant-en-klare hapjes kopen

Vanaf het moment dat Lauren fruit en groente mocht hebben, heb ik dat (op onze vakantie na) altijd zelf gemaakt. Tijdens onze vakantie wilde ik niet de blender meeslepen en we kozen daarom die week kant-en-klare hapjes te kopen. Hoewel er altijd op de potjes staat dat er geen gekke toevoegingen in zitten, reageerde mijn dochter toch wel heel anders op deze voeding. Wat de verschillen waren lees je in deze blog.


Zelf babyhapjes maken vs. kant-en-klare hapjes kopen

Je mag tussen de vier en zes maanden starten met bijvoeding en wat waren we blij dat dit mocht. Lauren is altijd wel een hongerige baby geweest, dus wat extra voeding was erg fijn. Vanaf vier maanden zijn we begonnen met fruithapjes, later hebben we een warme hap toegevoegd en ook krijgt ze sinds kort brood. Van alles wat ze krijgt eet ze veel en ze laat niets staan 🙂

Zelf hapjes maken

Ik heb dus eigenlijk altijd zelf de hapjes gemaakt, de fruithapjes maken we per dag vers en de warme maaltijd maak ik drie keer per week, hier haal ik drie maaltijden uit en vries ik in. Meestal wissel ik aardappelen, rijst en spagetti af, overal zit veel groente bij en af en toe voeg ik gehakt of kip toe. Tot nu toe heeft Lauren alles wat ik heb gemaakt lekker op gegeten gelukkig en ze doet het er goed op.

Zelf babyhapjes maken vs. kant-en-klare hapjes kopen

Kant-en-klare hapjes kopen

Een aantal weken terug gingen we op vakantie en ik wilde geen blender en alles mee slepen, dus besloten we hapjes te kopen. Op de reclames hoor en lees ik altijd dat het eigenlijk op hetzelfde neer moet komen als wanneer je het zelf maakt, dus het leek mij geen enkel probleem. Ik kocht de hapjes en heb Lauren dit vijf dagen lang gegeven. Toch reageerde ze hier heel anders op. Ze kreeg ineens veel last van kramp en wat ze in haar luier achterliet was niet te harden, wat een lucht!

Dat ze zo’n last had van kramp was erg sneu om te zien, je kunt je baby dan toch weinig helpen om het over te laten gaan. Ook ging Lauren wel met ons mee uit eten, maar wanneer ze zo’n hapje had gehad was dat eigenlijk niet te doen vanwege de kramp.

Ik ben thuis dus direct weer aan het koken geslagen en was het probleem direct over. Zo fijn! Ik kan mij voorstellen dat niet iedere baby zo reageert op kant-en-klare hapjes, maar ik vond dit toch wel erg opvallend. Voor ons geen potjes meer!

Hoe reageert jouw baby op bijvoeding?

Bedankt voor het lezen!

2 Reacties

  1. oktober 15, 2018 / 8:14 am

    Wat vervelend dat ze zo reageert zeg! Ik gebruik een combinatie van beide. Ben begonnen met potjes omdat mijn man en ik nogal onregelmatig werken en daardoor dus ook eten. We warmen wat op vanuit de vriezer of maken iets (wat niet zo snel geschikt is voor een baby). Ik heb het eerst ook voor haar ingevroren maar dat werkte niet. Dus begonnen met potjes en nu af en toe zelf gemaakt als we wel samen eten. Ze reageert hier wel goed op de potjes voeding, ik kies wel die zonder melk en andere rotzooi want daar kan ze niet tegen. Maar ze eet net zo lief een zelfgemaakt potje dus daar ben ik blij om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.