Ziaja Med Shampoo Tegen Huidirritatie

Sinds een aantal weken heb ik ontiegelijk veel last van een jeukende hoofdhuid, na veel oplossingen te hebben geprobeerd, kwam ik uit bij de Ziaja Med Shampoo Tegen Huidirritatie! Ziaja is een merk dat verkoopt namelijk een shampoo die speciaal gemaakt is om een jeukende hoofdhuid tegen te gaan.


Ziaja Med Shampoo Tegen Huidirritatie

Waarschijnlijk heb ik zo’n jeukende hoofdhuid door de opbouw van siliconen door het gebruik van conditioner. Nu is mijn haar net een dooie struik wanneer ik geen conditioner gebruik, dus dit niet gebruiken is geen optie voor mij. Dus ik ging op zoek naar een andere manier en kwam uit bij deze shampoo.

Ziaja is een Pools familiebedrijf dat al 26 jaar in de running is en nu al in meer dan 20 landen wordt verkocht. Toen er zoveel jaar geleden steeds meer bedrijven werden opgedoekt in Polen, besloot apotheker Zenon Ziaja een eigen bedrijf op te starten. Ziaja verkoopt een ruim assortiment aan huid- en haarproducten. Al deze producten zijn gebasseerd op natuurlijke ingrediënten en worden niet getest op dieren.

Het product

ziaja med tegen huidirritatieziaja med tegen huidirritatieDe verpakking is simpel, heeft verder geen poespas en heeft dit ook helemaal niet nodig. De anti-irriterende shampoo komt uit de med(ische) lijn, deze lijn is gebasseerd om bepaalde medische klachten te verlichten.

ziaja med tegen huidirritatieOp de achterzijde zijn de ingrediënten te vinden, omdat het zo wat moeilijk te lezen is, heb ik een aantal belangrijke ingrediënten voor je op een rijtje:

 • Sodium Laureth Sulfate. Dit een reiniger en kan je haar uitdrogen. Ik vind het zelf niet erg dat dit er in zit, mijn haar wordt namelijk niet schoon wanneer een shampoo geen SLS bevat.
 • Cocamidopropyl Betaine. Een midel reiniger.
 • Maltooligosyl Glucoside. Legt een film-laagje om je haar heen. Lays a film-layer over your hair.
 • Panthenol. Geeft je haar glans en werkt anti-statisch.
 • Allantoin. Dit ingrediënt verzacht de huid en stimuleert de huid tot nieuwe celdeling.
 • Piperita Leaf Extract. Dit is het natuurlijke ingrediënt van de pepermunt bladeren en werkt verfrissend.
 • Mentha Arvensis Leaf Extract. Een andere verfrisser uit de pepermunt familie.

Buiten de ingrediënten om staat er nog een lijstje met de ‘key ingredients’: Corn Syrup, Inulin, Aloe & Mint, Allantoin en Provitamine B5. Een aantal hiervan worden dus niet genoemd in de ingrediëntenlijst, maar zitten er schijnbaar wel in.

In gebruik

ziaja med tegen huidirritatieEen handige klikdop! De opening is vrij klein, maar zo kan je nauwkeurig doseren. De shampoo zelf is doorzichtig en vind ik op een afstand geurloos. Pas als ik er met mijn neus boven hang, ruik ik pepermuntjes. Een lekkere geur die niet lang blijft hangen.

Mijn haar wordt er wel echt goed schoon mee en lijkt mijn haar ook meer volume te geven. En ja, ook zorgt het ervoor dat mijn hoofdhuid minder jeukt. Ik ben zo blij! Ik ben niet jeukvrij, maar het verlicht wel echt een hele hoop 🙂 Ik hoop dat, wanneer ik de Ziaja Med Shampoo Tegen Huidirritatie langer gebruik, de jeuk steeds minder wordt.

Wat vind ik er van?

Mijn uiteindelijke mening is dus dat ik deze shampoo zeker in mijn assortiment ga toevoegen! De jeuk is echt minder en daar ben ik zo blij mee, je wil niet weten hoe naar het is om steeds maar aan je hoofd te jeuken.

Ziaja Med Shampoo tegen huidirritaties kost €6,19 en is bij Ziaja verkrijgbaar.

Zou jij deze shampoo willen proberen? 

Bedankt voor het lezen!

Ik heb dit product ontvangen ter review.

15 Reacties

 1. oktober 18, 2016 / 7:17 am

  Wat fijn dat hij werkt! De hele tijd jeuk word je ook niet blij van

 2. oktober 18, 2016 / 7:58 am

  Ik heb het ook met sommige shampoo’s, dan jeukt het op mijn hoofd op bepaalde plekken. Ik heb geen idee welk ingrediënt daarvoor verantwoordelijk is.
  Klinkt prima, deze shampoo van Ziaja!

 3. oktober 18, 2016 / 9:08 am

  Ziaja verkopen ze bij de Poolse super hier, ik ga ook eens kijken want dit lijkt me zo handig :O

 4. oktober 18, 2016 / 4:19 pm

  Jeukvrij klinkt als een zegen. Wat fijn dat dit al een stuk scheelt. En van de prijs word je geestelijk al jeukvrij, want: prima te doen!

 5. oktober 18, 2016 / 4:35 pm

  Oh dit klinkt wel goed! Ik heb ook een gevoelige hoofdhuid…

 6. oktober 18, 2016 / 7:23 pm

  Wat fijn dat het werkt! Mij lijkt ‘ie ook heel fijn!

 7. oktober 19, 2016 / 9:52 pm

  Wat fijn dat hij je echt heeft geholpen. Ik had er eigenlijk nooit zo aan gedacht dat siliconen dit konden doen. Ik gebruik zelf meestal sulfaatvrije shampoo’s en dit werk ook heel goed. Lijkt me een hele fijne milde shampoo!

 8. oktober 30, 2016 / 4:57 pm

  Wat een fijn artike! Dit lijkt me een hele milde shampoo en wat fijn dat dit product zo goed werkt bij jou. Want de hele tijd jeuk daar wordt je niet blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.