Zo bespaar ik veel geld op mijn boodschappen

Zo bespaar ik veel geld op mijn boodschappen

Ik zou geen echte Nederlander zijn als ik niet zo veel mogelijk zou willen besparen. Nu heb ik een manier gevonden om toch wel €10 á €20 euro per week te besparen op mijn boodschappen. Ik vertel je graag hoe ik dat doe.


Besparen

Lauren eet nu ook volledig met ons mee en dus moet er ook meer eten in huis komen. Toch ben ik wekelijks nu goedkoper uit dan voordat we Lauren kregen. Ik maak er iedere week ook weer een sport van om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

Bestellen

Tip nummer één is het bestellen van de boodschappen. Ik merk altijd dat als ik boodschappen in de fysieke winke doe, dat ik dan meer meeneem dan dat ik nodig heb en dus ook duurder uit ben. Online moet je vrij specifiek zoeken en gooi je dus niet alles zomaar in je online winkelmandje.

Zelf bestel ik bij Jumbo. Of deze supermarkt goedkoper is weet ik niet, maar dit is de enige die bij mij in de outback bezorgd :’-). Omdat ik niet in de buurt van de supermarkt woon is het voordeliger voor mij om het te laten bezorgen dan wanneer ik het zelf zou ophalen. Maar als je wel in de buurt woont is het waarschijnlijk voordeliger om de bestelling zelf op te halen.

Zo bespaar ik veel geld op mijn boodschappen

Recepten zoeken

In de winkel zelf pak ik altijd maar wat, maar tijdens het online bestellen kan ik precies alle recepten ernaast houden en dit bestellen. Zo koop je heel gericht en heb je ook direct een weekmenu klaar. Ik zet al mijn recepten altijd direct in mijn mobiel, dan kan ik dagelijks kijken wat ik uit de vriezer moet halen. We eten hierdoor ook een stuk gevarieerder. Voor alle overige spullen loop ik een ‘kastjes-ronde’ en zie ik wat er nog besteld moet worden.

Extra’s

Zo bespaar ik veel geld op mijn boodschappen

Bij Jumbo krijg je regelmatig extra’s. Of dit nu is dat er korting zit op de bestel- of bezorgkosten of dat er gratis producten bij je bestelling zit, ik vind het beide fijn! Tuurlijk zijn die extra producten puur een vorm van reclame om je dit vaker te laten kopen, maar dat maakt mij niet uit.

Dit allemaal zorgt ervoor dat ik wekelijks zo’n €10 tot €20 euro bespaar. Voorheen was ik tussen de €90 en €100 kwijt per week, nu ben ik inclusief bezorgkosten tussen de €75 en €85 euro kwijt. Dit scheelt mij maandelijks dus een hele hoop geld.

Probeer jij ook altijd te besparen op je boodschappen?

1 Reactie

  1. Sonja
    maart 21, 2019 / 7:34 am

    Je hebt wel gelijk, geen onnodige aankopen! Ik ben het type dat de reclamefolders doorspit! Deze week 25 euro bespaard, ik koop dan voor 2 maanden in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.