Zomers bruin met Bondi Sands

Zomers bruin met Bondi Sands

Hoe fijn zou het zijn om jaardoor een lekker zomers tintje te hebben? Dat je niet uren in de zon hoeft te liggen en geen last hebt van losse velletjes wanneer je vervelt? Met Bondi Sands kan dat! Ik laat het je zien.

Bondi Sands

Dit zegt Bondi Sands over haar producten: ‘Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium, verrijkt met Aloë Vera en doordrenkt met de geur van kokos, laat je huid stralen alsof je een dag op Bondi Beach bent geweest. De licht/medium bruine tanning foam is van salonwaardige kwaliteit en niet getest op dieren. Geniet het hele jaar door van een bruine teint met de Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium!

Zelf vind ik het altijd heel fijn om wat gebruind te zijn en met deze zelfbruiner kan dat perfect. Bondi Sands verkoopt meerdere producten om jezelf van een tintje te voorzien, ik kocht zelf de foam in light/medium en de tanning milk om het bij te houden.

Ik was wel een beetje huiverig om het te proberen, je leest toch altijd dat het mis kan gaan en je er vervolgens als een oempa loempa uit ziet. Dat wil ik natuurlijk niet! Ook het streperig aanbrengen hield mij altijd tegen. Toen ik las dat Bondi Sands juist een blauw/groene ondertoon heeft wilde ik het wel proberen, een blauw/groene ondertoon zorgt er namelijk voor dat je een bruine tint krijgt in plaats van een oranje.

Light/Medium Foam

Zomers bruin met Bondi Sands

Er zijn drie verschillende tinten verkrijgbaar, light/medium, dark en ultra dark. Ik koos voor light/medium omdat ik eerst wilde zien hoe de kleur zou uitpakken.

Aanbrengen

Voor een mooi resultaat moet je een aantal dingen doen. Scrub je huid bijvoorbeeld eerst goed om alle velletjes en dode huidcellen weghalen, zo voorkom je dat de zelfbruiner vlekken veroorzaakt. Scheer je ook niet vlak voordat je een zelfbruiner aanbrengt, dan krijg je ook kleine vlekjes.

Ik breng het zelf altijd aan nadat ik gedouched heb, dan weet ik zeker dat mijn huid egaal is en het effect van de zelfbruiner het mooist zal zijn. Dan pomp ik één of twee pompjes op de tanning mitt en breng ik het aan op mijn hele lichaam. Je ziet wel waar je het wel en niet hebt aangebracht. Ik ga vaak meerdere keren over de delen waar ik ben geweest zodat het niet streperig wordt. Daarna laat ik het even opdrogen en trek ik luchtige kleren aan. De volgende ochtend stap ik nog snel onder de douche om het laagje eraf te wassen.

Zomers bruin met Bondi Sands

De foam komt uit een pompje en dit werkt prima, je kunt goed doseren. Om te zien hoe ik de tint het mooist zou krijgen heb ik deze op meerdere manieren geprobeerd. Je mag de foam namelijk twee tot zes uren in laten werken. Je kunt ‘m wel langer laten zitten, maar na zes uren is het uitgewerkt en word je er dus niet nóg bruiner van.

De eerste keer heb ik het drie uren in laten werken, toen zag ik nauwelijks tot geen verschil. Daarna heb ik het zes uren in laten werken en vond ik het verschil nog steeds minimaal. Toen maar een hele nacht in laten werken en zag ik wel meer verschil, maar alsnog niet héél groot verschil. Daarna twee laagjes geprobeerd en na een nacht inwerken zag ik er eindelijk uit alsog ik een dag in de zon had gelegen.

Zomers bruin met Bondi Sands

Dit is het resultaat van één laag, één nacht ingewerkt. Op de foto lijkt het alsof er helemaal niets veranderd is, maar in het echt ben ik wel iets bruiner.

Tanning Milk

Zomers bruin met Bondi SandsZomers bruin met Bondi Sands

De milk is bedoelt om het effect van de milk langer aan te houden. Maar je krijgt er ook wel een bruinere tint van wanneer je geen foam hebt gebruikt. Ik merk wel dat de bruinere tint inderdaad langer aanhoudt, meestal is het effect van de foam er na twee keer douchen wel vanaf en met de tanning milk kan ik dit een dagje uitstellen.

Het gebruik van de tanning milk vind ik wel een stuk fijner, dit breng je als een bodylotion aan en that’s it. Geen gedoe met afspoelen en hoe lang het moet intrekken.

Zomers bruin met Bondi Sands

Ik vind dit een fijn product, maar nog wel veel werk voor twee dagen een iets bruinere huid. De foam zal ik denk ik alleen gebruiken als ik een feestje o.i.d. heb. De tanning milk vind ik wel fijn om in huis te hebben, deze is een stuk makkelijker om aan te brengen en word ik ook bruiner van.

De milk en foam kosten rond de €20, maar zijn bij Etos regelmatig met 25% korting. Dat scheelt toch weer een hoop in de prijs.

Gebruik jij ook graag zelfbruiners?

2 Reacties

 1. VWillemse
  april 4, 2019 / 12:22 pm

  Het ligt ook wel een beetje aan de chemie van je huid
  Bij mijn dochter pakken sommige zelf bruiners minimaal terwijl ze bij mij de kleur van een volle week strand vakantie opleveren.
  En andersom ook weer, dan geeft het haar een mooie tint en is er bij mij nauwlijks iets te zien

 2. Sonja
  april 4, 2019 / 8:44 pm

  Deze pakt bij mij als een tierelier! Geweldig spul.
  De milk lijkt mij wel iets voor mijn gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.