Mijn zwangerschap tot nu toe

Hi allemaal! Vandaag een zwangerschaps update op mijn blog, ik merk dat ik het zelf fijn vind om te lezen hoe anderen het ervaren, dus leek het mij leuk om ook eens te delen hoe het bij mij gaat. Inmiddels ben ik alweer 14 weken zwanger en nu deel ik alle ups en downs waar ik mee te maken heb gehad.


Mijn zwangerschap tot nu toe

Zoals jullie in mijn vorige update hebben kunnen lezen, was ik behoorlijk veel misselijk en kon ik vrij weinig uitvoeren. Tussen de 7e  en 11e week heb ik mij ook goed beroerd gevoelt en iedere dag wel boven de wc gehangen. Nu heb ik dat nu nog steeds wel, maar ik voel mij tenminste niet meer zo brak en kan gelukkig gewoon door blijven werken.

ETEN

Helaas kan ik niet meer zo eten als ik voorheen deed. Waar ik vroeger lekker at waar ik zin in had en hoeveel ik wilde, moet ik nu steeds kleine beetjes eten. Dus om de twee uur eet ik een klein beetje en vooral veel licht verteerbare dingen. Dus veel beschuit, roggebrood, biogarde en fruit voor mij. Vet, ongezond en teveel eten gaat er eigenlijk direct weer uit, dus dat heb ik maar opgegeven.

ASTMA

Vanwege mijn medicijnen mag ik bepaalde astma medicijnen niet meer gebruiken, helaas ben ik hierdoor direct weer vekouden en benauwd door. Dus afgelopen week ben ik in het ziekenhuis geweest, heb ik een longfunctie test gedaan en heb ik nieuwe medicijnen gekregen. Wel leuk dat ik na mijn longfunctie test te horen kreeg van de longarts dat je als zwangere helemaal geen longfunctie test mag doen! Beetje jammer.

ECHO

zwangerschap tot nu toe

Bij de 10 weken echo

Omdat er bij de 10 weken echo niet direct een hartslag werd gevonden, kreeg ik een inwendige echo. De baby was behoorlijk beweeglijk, dus konden we gelijk zien dat er wel een hartslag was en konden we gerust weer naar huis. Vorige week mochten we de hartslag beluisteren en ook dit was gelukkig allemaal in orde.

Gelukkig trekt de misselijkheid langzaamaan weg en kan ik weer een stuk beter functioneren dan voorheen. Waar ik eerder zelfs crackers in bed lag te eten om te voorkomen dat ik alles er weer uit zou spugen, is dat gelukkig voorbij en kan ik weer normaal opstaan. Ik deel snel weer een update wanneer er weer nieuws is :-).

Bedankt voor het lezen!

11 Reacties

 1. Willemse
  juli 30, 2017 / 7:04 am

  Gelukkig gaat het langzaam aan weer de goede kant op qua misselijkheid ….
  Geen makkelijke zwangerschap tot nu toe, gelukkig weet je zo iets nooit van te voren he?!
  Hopeljk kan je vanaf nu lekker gaan genieten van je zwangerschap.

 2. augustus 1, 2017 / 7:31 pm

  Gelukkig gaat het steeds een beetje beter, lijkt me best frustrerend om elke dag misselijk te moeten zijn. Ben benieuwd naar de volgende update 🙂

 3. augustus 2, 2017 / 8:05 am

  Jeetje dit is me helemaal ontgaan, gefeliciteerd!!! Gelukkig dat je je al wat beter begint te voelen!

 4. augustus 2, 2017 / 3:52 pm

  Nog gefeliciteerd met je zwangerschap! Fijn dat het qua eten al iets beter gaat. Hopelijk gaat het vanaf stukken beter en kan je meer! Ben benieuwd naar je volgende zwangerschapsupdate!

 5. augustus 2, 2017 / 8:05 pm

  Oh meid, wat vervelend allemaal! Ik hoop dat je wel nog kunt gaan genieten van je zwangerschap!

 6. augustus 4, 2017 / 7:08 pm

  Wat fijn om wat van je te horen! Zeker over je zwangerschap, en ow.. ik zie al een echt mensje/kindje, geweldig!
  Wat vervelend dat je nog steeds tobt met je maag..
  Ik heb pasgeleden een longfunctietest gedaan en dat is behoorlijk pittig (verder uitademen, hou vol…) , wat stom zeg dat ze jou die lieten doen.
  Ik kijk uit naar je volgende update!

 7. augustus 7, 2017 / 12:38 pm

  Wow van harte!! Echt superleuk! Gelukkig is je misselijkheid een beetje weg joh!

 8. augustus 8, 2017 / 8:41 am

  Wat leuk dat je zwanger bent! Alsnog gefeliciteerd.
  Ik hoop dat je verder een probleemloze zwangerschap hebt en dat je over een aantal maanden een wolk van een baby in je armen mag houden. Geniet ervan!

 9. augustus 9, 2017 / 10:18 pm

  Gelukkig gaat het qua misselijkheid wat beter! Wat stom dat ze je toch die longfunctietest hebben laten doen. Hopelijk verder een fijne zwangerschap! ♥ xx

 10. augustus 30, 2017 / 12:36 pm

  Fijn dat het weer water beter gaat! Dan kan je toch weer wat meer genieten van de zwangerschap. Fijne zwangerschap!

  Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.