Zwangerschapsupdate: 20 weken echo

Vorige week was ik 19 weken zwanger en mochten we alvast de 20 weken echo laten doen omdat wij de week erop op vakantie zouden gaan. Dat de baby bij deze echo helemaal gechecked zou worden wist ik, maar dat het zo uitgebreid zou zijn had ik niet verwacht. Ik neem je mee in mijn zwangerschap tot 20 weken!


Zwangerschapsupdate: 20 weken echo

In mijn laatste zwangerschapsupdate kon je lezen dat ik veel misselijk was en dat het nog steeds aanhield. Nu ik inmiddels 20 weken zwanger ben is het gelukkig een heel stuk beter geworden, maar met uitschieters hang ik nog steeds boven de wc. Toch blijft het gelukkig wel bij deze ene kwaal, ik heb geen last van vermoeidheid, ik heb nog geen zin in augurken met ansjovis en mayonaise en de extra kilo’s blijven ook nog uit.

DE 20 WEKEN ECHO

Van onze verloskundige kreeg ik een visitekaartje mee van een echobureau en hier maakte ik een afspraak. We kregen vooraf een mail waarbij we verschillende dingen moesten ondertekenen en konden we kieze of we een 3d echo wilden en of we een filmpje mee naar huis wilden. Wij hebben hier niet voor gekozen en kregen de ‘standaard’ echo.

Na wat algemene informatie mocht ik gaan liggen en ging ze kijken of alles in orde was met de kleine. Er wordt dus een hele hoop gecontroleerd, van klompvoeten tot blindheid, maar wel fijn om te weten dat alles goed was! De verloskundige vertelde dat ze tegenwoordig dus ook moeten controleren of het kindje blind is of niet, wij vonden dit wel wat too much information, wat moet je met die informatie op dat punt?

Onze baby lag wat dwars en bewoog ontzettend veel, hierdoor was één voetje steeds niet in beeld te krijgen. Na tig keer kijken, draaien en mijn pogingen tot rennen en springen in de praktijk kwam daar dan eindelijk een voetje in beeld. Gelukkig ook alle oké.

Zwangerschapsupdate: 20 weken echo

DWARSE PLACENTA

Na de echo kregen we een setje foto’s mee naar huis en de boodschap dat ik bij 30 weken nog een echo moet laten maken. Dit omdat mijn placenta zo ligt dat het geboortekanaal wordt geblokkeerd, als dit zo blijft moet er dus een keizersnede komen. Het kan nog weg trekken, dus we zullen het zien bij de 30 weken echo.

Tot de volgende update 🙂

Bedankt voor het lezen!

8 Reacties

 1. Willemse
  september 14, 2017 / 6:29 am

  Mooi he z’on echo
  Ik vind het af en toe ook wel erg veel die informatie die ze geven, wat je zegt, heel goed dat het kan (in de tijd dat ik zwanger was kreeg je er alleen eentje als daar een reden toe was) maar wat kan je er nog mee?
  20 jaar geleden had je een hoop minder nodig als uitzet, kreeg je minder info en mocht je meer….haha
  Of dat beter is weet ik niet, maar wel een stuk makkelijker.

 2. september 14, 2017 / 8:41 am

  Blij voor je dat je misselijkheid al wat minder is! Wat fijn dat alles goed is met de baby, dat is toch altijd een hele opluchting. Ben benieuwd of het een keizersnede wordt, ik blijf je natuurlijk volgen 🙂

 3. september 14, 2017 / 2:52 pm

  Gelukkig is alles goed met de baby! En zo’n echo is echt prachtig he!

 4. september 14, 2017 / 6:58 pm

  Ooooh, wat fijn deze update. Ik wilde je al vragen hoe het ging. Maar weet je, dat durfde ik niet goed.
  Wat mooi die echo! Ik ben ook nog steeds blij dat ik er 1 heb van mijn jongste. Bij de oudste deden ze dat niet. ☹️

  • Anna Gerrie
   Auteur
   september 18, 2017 / 6:00 pm

   Wat jammer dat ze dat bij je oudste niet deden. Je mag altijd een berichtje doen hoor Sonja, alleen maar leuk !

 5. september 15, 2017 / 2:06 pm

  Wel mooi zo’n echo en ik snap best dat mensen van tevoren willen weten of een kindje blind is of niet. Dan wordt het, ondanks dat het natuurlijk gewenst is, wel een heel ander leven dan ‘normaal’. Snap je?

 6. september 15, 2017 / 8:43 pm

  Wat fijn om te horen dat alles goed gaat en dat je minder misselijk bent. Mooie foto. Toen ik die foto’s had, kon ik niet stoppen met kijken en heb ze ook gescand (vraag me alleen nu af waar ik ze heb gelaten ?)omdat dit soort foto’s op den duur vervagen. Je bent nu op vakantie.. Geniet ervan!

  • Anna Gerrie
   Auteur
   september 18, 2017 / 5:58 pm

   Dat is jammer van de foto’s inderdaad! Ik ga ze in een fotoalbum doen, hopelijk blijven ze daar wat mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.